Våra tjänster

[et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”on” specialty=”off” background_image=”http://elegantthemesimages.com/images/premade/d2-placeholder-1920.jpg” inner_shadow=”off” parallax=”on”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Våra tjänster” subhead=”Stöd till ett liv i harmoni” background_layout=”dark” text_orientation=”left” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” content_orientation=”center” image_orientation=”center” custom_button_one=”off” button_one_letter_spacing=”0″ button_one_use_icon=”default” button_one_icon_placement=”right” button_one_on_hover=”on” button_one_letter_spacing_hover=”0″ custom_button_two=”off” button_two_letter_spacing=”0″ button_two_use_icon=”default” button_two_icon_placement=”right” button_two_on_hover=”on” button_two_letter_spacing_hover=”0″ background_url=”http://media6.livsval.nu/2016/05/DSC_1890-B.png”] [/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Allmänt

Livsval.nu erbjuder konsultuppdrag inom inredning både av privata hemmiljöer samt offentliga miljöer, som exempelvis kontor. Bakgrunden inom inredning är ett genuint livslångt intresse hos Carina von Koch, som alltid brunnit för att skapa vackra inredningar, inte minst i hennes eget hem. C

Carina är händig och kreativ. Hon målar effektivt om rum, sätter upp hyllor, gardiner och sätter ihop möbler. Hon inreder stort som smått, helt efter beställarens önskemål och förfrågan. Carina har förmågan att kunna ”känna in” ett rum och dess syfte eller användningsområde. Hon skapar därefter en vacker och harmonisk stämning, som ofta överraskar med sin enkelhet, men samtidigt väl genomtänkta och varma atmosfär.

 

Genomgörandeplan och budget

Carina har en unik förmåga att vara lyhörd på kundens önskningar, idéer och förväntningar. Vid ett första kostnadsfritt möte gås detta igenom noggrant och en genomförandeplan läggs upp. Denna måste godkännas av kunden innan arbetet kan påbörjas. Genomförandeplanen kan också utarbetas stegvis där arbetet utförs steg för steg och kostnaderna då kan beräknas mer exakt och kunden kan avgöra om ytterligare arbete kan göras.

Stor flexibilitet, lyhördhet och kunskap kring olika ekonomiska aspekter innehar företaget livsval.nu. Budgeten går noggrant igenom med beställaren/kunden och utifrån denna läggs olika lösningar och förslag fram. På detta sätt kan den enskilda beställarens önskemål skräddarsys.

Carina vill betona att ”ett vackert och harmoniskt hem eller arbetsmiljö – inte behöver vara dyrt och kan bli verklighet för ALLA”!

 

Färg och form

Carina har en stor känsla för färg och form som ständigt utvecklas. Hon inreder inte utifrån en särskild fast stil, utan rör sig fritt mellan olika inredningsstilar. Såväl färgfullt som mer avskalat med bleka vita naturtoner, får plats i hennes inredning. Tonen kan vara lantlig, urban, ombonad eller mer spartansk – allt utifrån en diskussion med beställarens önskemål.

 

”Ordning och reda”

Genomgående för Carinas inredning är oftast ett stort mått av det hon, med viss humor, benämner ”ordning och reda”! Efter erfarenhet grundar sig hennes inredning i filosofin, att man kommer långt på att som ett första steg, rensa bland prylar och möbler; att skapa en känsla av harmoni, där ingen onödig energi läggs på att ständigt behöva plocka och städa bland alltför mycket saker.

Dock behöver detta tänk, inte nödvändigtvis betyda en minimalistisk stil eller inredning. Även prylälskaren kan få hjälp att med enkla knep få till ett mer balanserat och välordnat rum eller hem. Detta kan bland annat ske med smarta förvaringssystem, hyllor och snygga skåp.

 

Carinas privata hem och arbetsplats

I Carinas privata hem och arbetsplats, är just detta med ”ordning och reda” – en självklarhet. Hennes hem ska kunna fylla flera funktioner. Bland annat ska det kunna vara en oas, där vila och rekreation, glädje och umgänge med familj, djur och vänner ryms. Då är det viktigt att en viss grundstruktur där det är relativt lätt att skapa ”ordning och reda” finns.

Carina är mycket skicklig på att skapa ”ordning och reda” och att komma på olika lösningar i olika sammanhang. Detta kan gälla både stökiga opraktiska arbetsrum, en överhopad hall eller alltför överbelamrat vardagsrum. Med blick för det vackra men även praktiska, skapar Carina det rum eller miljö, som kanske beställaren/kunden alltid längtat efter, men inte lyckats få till.

 

”Inredningsakuten”

Ibland kan det för beställare/kunden kännas som att just det egna hemmet eller enskilda rummet, är ett omöjligt projekt att få till. Man kanske har försökt att få det fint och ordnat på många sätt i många år, utan att riktigt lyckas. Carina har en förmåga att snabbt skaffa sig en uppfattning om hur ett rum eller arbetsmiljö, relativt snabbt och enkelt, kan förvandlas till ”ett helt nytt” rum eller arbetsmiljö. Otaliga är de gånger som hon har förvandlat exempelvis ett rum i hennes eget hem, över bara ett par dagar. Ofta är ny färg på väggarna det enklaste knepet som inte behöver kosta så mycket.

 

”Inredningsakuten” är ett koncept som Carina har skapat, där grundidén är just att det kan vara relativt enkelt och inte alltför dyrt, samt gå relativt snabbt, att förändra ett rum. Dock beaktas att denna idé kanske inte alls är vad beställaren önskar och efterfrågar, utan vill ha en mer långsam process. Detta diskuteras i genomförandeplanen.

Med en stor portion uppfinnarlust och kreativ blick och förmåga, för olika rum och miljöer, erbjuds olika lösningar och förslag.

 

Inför eventuell försäljning, s.k. ”homestageing”

Om du vill få hjälp att med enkla medel fräscha upp ditt hem inför en visning och eventuell försäljning, kan även detta erbjudas av livsval.nu. Detta har genom olika undersökningar visa sig vara en mycket effektiv metod, för att maximera priset vid försäljning. Samtidigt får man kanske en välbehövlig puff att komma igång med en utrensning av prylar och möbler.

 

Priser

Ett första möte där vi tillsammans går igenom önskemål, förväntningar, frågor och idéer och ekonomiska grundramar, är kostnadsfritt. Vid detta möte avgör beställaren/kunden, om uppdraget ska gå vidare.

Beroende på omfattningen av projektet görs en preliminär kalkyl på kostnader och denna gås igenom tillsammans med beställaren. Denna kalkyl är en del av det som Carina kallar genomförandeplan. Som tidigare berörts, kan projekt delas upp i mindre delprojekt, där varje del slutförs och kostnaderna är tydliga, innan nästa del eventuellt påbörjas. Kanske vill beställaren vänta en tid mellan delprojekten, för att kunna känna in ett rum och om behoven är uppfyllda.

Arbetet utförs sedan av livsval.nu och arvoderas per timme alternativt enligt annan överenskommelse.

 

Riktlinjer för arvode

Företag och offentliga rum och miljöer: 800 kr per timme, exklusive moms.

Privata hem och rum: kan variera beroende på uppdragets innehåll. Riktlinjer kan vara mellan 350 – 600 kr per timme, exklusive moms. Obs! Diskuteras med enskilda beställaren!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” background_color=”#2ea3f2″ inner_shadow=”off” parallax=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_cta admin_label=”Call To Action” title=”Vill Du ha en offert eller ett prisförslag?” button_url=”#” button_text=”Kontakta mig” background_color=”#2caaca” use_background_color=”off” background_layout=”dark” text_orientation=”center” url_new_window=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]